Charcuterie

Bij Firma Bijten maken we zo veel mogelijk charcuterie zelf en verwerken het liefst hele dieren die een goed leven hebben gehad. Daarnaast werken we met verse kruiden en malen we zelf de specerijen. Want alleen zo krijg je de mooiste producten met de beste smaak.

De patés en rillette waarmee we gestart zijn, vormen nog steeds een heel belangrijk onderdeel van ons assortiment. Echt ouderwets vakwerk wat weinig slager nog zelf doen en kunnen maar voor ons daarom zo belangrijk is. We houden ze lekker grof met een berg smaak geïnspireerd op de paté die je bij een kleine slager in Frankrijk koopt en soms met een moderne twist.

Wij vinden dat een goede borrelplank zonder een droge worst eigenlijk geen goede borrelplank is dus ook die maken we zelf. Naar de Nederlandse traditie worden de worsten gerookt en daarna aan de lucht gedroogd. Deze zijn verkrijgbaar in wisselende smaken zoals bijvoorbeeld venkel, chorizo, naturel, whisky-peper of knoflook. Ook de rauwe ham, gerookte procureur, gekookte boerenham, bacon, ontbijtspek, rookvlees en nog veel meer maken we zelf. Kom dus een keer lekker proeven!

Vers vlees

Het beste vlees komt van dieren die een goed leven hebben gehad, dat is voor ons een extra reden om heel bewust te kijken naar het vlees wat wij inkopen en bij wie we dat inkopen. Daarom werken wij sowieso alleen met Nederlands vlees van dieren die buiten hebben gelopen en alleen het beste voer krijgen.

Van het verse vlees maken we natuurlijk ook allerlei lekkere dingen voor thuis in de pan of op de bbq. Zoals een mooi en wisselend assortiment verse worsten waaronder bijvoorbeeld venkel, Bretonse worst met kaas, lamsworst, bratwurst, curryworst of bijvoorbeeld salie.

 

Eén gedachte over “Assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *