Over de perfecte gehaktbal kun je heel erg lang praten. Onderstaand recept is van Johannes van Dam, wat ons betreft een klassieker. Wat is jou favoriete bal?

De ingrediënten:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 sneetjes wit brood zonder korst
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • zout en peper naar smaak
  • mespuntje nootmuskaat
  • mespuntje piment
  • mespuntje gemberpoeder
  • paar blaadjes tijm
  • paar blaadjes peterselie
  • 2 druppels worchestersauce
  • 1 theelepel mosterd
  • paneermeel
  • 50 gram boter
  • melk om het brood te weken

De bereiding:

Bak de gesnipperde ui in wat boter en week het brood in de melk. Meng alle ingrediënten met uitzondering van de paneermeel in een kom. Vorm er mooie ballen van en rol ze door het paneermeel. Verhit de boter in een stevige pan en bak de ballen bruin. Draai het vuur laag en keer de ballen af en toe totdat ze gaar zijn. Haal de ballen uit de pan en voeg water toe voor een heerlijke  jus!

Gehaktballen

De perfecte gehaktbal volgens Johannes van Dam