Dat het wilde idee om zelf ambachtelijke paté te gaan maken uit zou groeien tot een complete slagerij in een bijzonder concept als de Fenix Food Factory dat had ik vooraf nooit kunnen bedenken. De afgelopen 5,5 jaar zijn turbulent geweest, het slagersvak is een schitterend maar moeilijk ambacht. Naast hele leuke dingen zijn er ook hele moeilijke tijden geweest.

Eind van deze maand, 26 januari, sluit de Fenix Food Factory haar deuren. De gemeente heeft het pand verkocht en dus loopt ons huur contract af. Daarmee stonden wij voor de keuze om in een nieuw concept of op een andere locatie verder te gaan. Wij hebben om een heel aantal redenen besloten om niet mee te gaan naar de nieuwe Fenix Food Factory. De voornaamste is de focus op het andere bedrijf CiderCider.  Waarmee wij naast de import en verkoop van ciders in 2020 ook zelf meer gaan maken. Dat wil echter niet zeggen dat wij helemaal verdwijnen. Op kleine schaal zullen wij nog ambachtelijke charcuterie blijven maken. Wat in de toekomst op markten en bij horeca te verkrijgen zal zijn. 

Graag wil ik iedereen bedanken die in deze bijzondere tijd een aandeel heeft gehad aan ons succes en plezier. Ik hoop jullie voor de 26ste nog een keer te zien in de Fenix Food Factory of daarna op een markt!

Wouter 

Open t/m 26 januari in de Fenix Food Factory!